Smaczna włoska restauracja – jak ją rozpoznać?
Włoskie restauracje to w większości polskich miast najpopularniejszy typ gastronomii. Lubimy włoskie jedzenie gdyż jest smaczne, pożywne oraz ceszy oko. Oczywiście najczęściej wybieramy takie przysmaki jak pizza imakarony. Bardziej zaznajomieni z kuchnią włoską konsumenci degustują mniej znane potrawy – canelloni, gnocchi i włoskie zupy minestrone.
Szukając dobrej włoskiej restauracji trzeba przyjrzeć się kilku istotnym elementom: jak wiele półproduktów naprawdę pochodzi z Włoch, czy w karcie są też nie tak typowe włoskie potrawy, czy karta win, oferuje klasyczne włoskie wina. Włoskie potrawy to duża różnorodność oraz dania z wielu miejsc Włoch. W najlepszej restauracji znajdziemy prawdziwy smak Włoch.
Włoska kuchnia nie jest skomplikowana, co nie zmienia tego, że że nie jest pyszna Z czystym sumieniem można stwierdzić, że jest to jedna z najsmaczniejszych kuchni w Europie .
Wykwintne wina włoskie
Jakakolwiek knajpka włoska, która pretenduje do bycia ekskluzywnym miejscem na kulinarnej mapie miasta, nie powinna zaniedbywać trunków. Obiad w stylu włoskim koniecznie powinien zawierać też aperitiff. Kieliszek alkoholu to we Włoszech norma. jemy w restauracji Klasyczne wina włoskie to przede wszystkim montepulciano d’abruzzo z Abruzji, kalabryjskie ciro a także noto z Sycylii. Włoska restauracja – o ile naprawdę chce być postrzegana jako prawdziwie włoska, powinna mieć różnorodny zestaw win.
Klasyczna kuchnia włoska
Chcąc poznać fenomen włoskiego gotowania bez cienia wątpliwości trzeba wybrać się do restauracji, która potrafi przyrządzić nie jedynie pasty i pizzę.
Zobacz film